Den Skrämda Svalan

25.07.2017 kl. 13:56

Sommartillvaron fortsätter. Varit i mamms trädgård och knipsat bort utblommade pioner.

Plötsligt hör jag hur nån knackar på ovanför mitt huvud. Lyfter blicken och ser en fågel sprätta omkring innanför mamms vindsfönster. Stackarn var helt ifrån sej, den sprättade på så jag tyckte det var en jättestor fågel.

Visste inte hur jag skulle rädda den, så rapporterade vidare till grannhusen. Plötsligt var full räddningsoperation igång. Stegar och verktyg kom fram. Storebror klättrade hundra meter (ungefär) upp, lirkade ut ett litet fönster och puttade på fågeln. Den satt skräckslagen långs fönsterkarmen och försökte göra sej osynlig.

Plötsligt flög fågeln iväg. Det var en pytteliten svala. Brorsan monterade fönstret tillbaka och klättrade tryggt ner igen.

Slutet gott, allting gott. Men det må jag säga, jag skulle aldrig ha vågat klättra så högt. Hur gärna jag än velat rädda den skrämda svalan.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver: